sve je to relativno... (a jesam pametan)
ne znam..po mom iskustvu treba se znati tko je dijete a tko roditelj.Da kad radi gluposti dva puta razmisli o posljedicama.svake godine si pomislim;Aha!sad znam caku,i to smo prošli a ono nova faza,novi pristup..klinci sve pokušavaju ako mogu,provjeravaju granice dokle mogu.kod jednog djeteta je dovoljan pogled da se umiri,kod drugog kut,kod trećeg zabrane kompa,igračaka a kod četvrtog ništa.I kad mi netko da savjet kao Nisi ti njih dovoljno jako polomila..pazim se savjeta jer mi se obiju o glavu!samo;zgodnije je kada netko drugo dijete pravi sranja a ti svom kažeš E kako loše ponašanje nego kada je tvoj zločest.Kolegica je 24 sata po molitvenim skunipama i hvali malog kako je dobar a on kod mene kad dodje kreše svece i sve šta dohvati da sam ga neki dan vratila kući i rekla da više ne dolazi.Ili slučaj gdje su malom pobacali igračke jer je bio zloćest i:nakon igranja kod mene nismo mogli ni jednu igračku nać čitavu jer ju je polomio!A sad da još ja dođem pa kažem tati njegovom ..zato kažem:sprovest kaznu al pratit ponašanje i ne busat se u prsa jer ti se obije o glavu!
s djecom treba znati..
mnogi roditelji nemaju pojma o dječjem psihofizičkom razvoju,o određenim fazama razvoja,o čistoj komunikaciji,postavljanju pravila..
postoje pri vrtićima škole za roditelje pod nazivom pomozimo im rasti..
al ono što je najvažnije ljubav ljubav ljubav
strpljenje strpljenje strpljenje
al ništa nema bez usmjeravanja i postavljanja pravila i granica
sve u svoje vrijeme
Kazna, pa batine ako kazna ne pomaže.
Jasam moju decu tukao, ne vredi pokušavao sam, ali batine su tek mogle da ih opamete. Dešavalo mi se da ih udarim, a onda legnem uveče da spavam i am plačem u krevetu. To je bilo dok su bili manji, ne sećam se kada su azdnji put dobili batine
Bookmarks