što kupiti?
običnu klimu ili klimu sa inverterom
što kupiti?
običnu klimu ili klimu sa inverterom
Toshiba - klimu sa inverterom - ako želiš uštedu energije i vrhunsku klimu![]()
mogu samo potvrditi postove iznad,sa inverterom
Čuvaj me Bože ''prijatelja'' jer neprijatelja se sama čuvam!
Ako ćeš je koristiti i zimi za grijanje - onda obavezno inverter.
Ako je samo za hlađenje ljeti- inverter ako imaš para , ako nemaš dobra će biti i obična.
Ako iamš para, Toshiba Daiseik-Ai!
Košta, ali radi gotovo bešumno![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
Inverter!
trebao bi kupiti multisplit klimu sa dvije unutarnje jedinice..za sobice do 12 kvadrata..ima li kojih dobrih za manje para,a da su inverterske..ako neko zna neka kaže !![]()
Hvala na savjetu..problem je manjak mjesta a mislim da je i održavanje dugoročno gledano jeftinije..valjda !![]()
Najbitnije je da klima ima inverter, tj. da se brže ohladi/ugrije sam sistem klime. (Troši manje elektrike)
Podravino moja mila
Fujitsu nocria, u svakom slučaju ako želiš najbolje. Nocrie su zadnje tri godine po neovisnom istraživanju najbolji inverteri na svijetu.
Ajde kad smo vec kod klima...
Trebao bih ocistiti klimu. Filtere sam skinuo i oprao. Sto trebam jos ocistiti? Kupio sam sprej koji uništava gljivice, bakterije i sl., al neznam gdje ga nasprejati ?!
skineš onaj poklopac sa unutarnje jedinice i pospricaš hladnjak,a zašto ne pozoveš sevisera da ti to stvarno očisti (300kn).
Klima uređaji bi se po mojim saznanjima što u teoriji, a što u praksi,prema kvaliteti istih mogli podijeliti u 4 klase.
Prva klasa=Visoka klasa, klime japanskih proizvođača (1.Daikin,2.Toshiba, 3. Mitsubishi,4. Fujitsu,5. Hitachi, 6.Panasonic, ).
Svi su dobri i pouzdani, osim što Panasonic u zadnje vrime malo šteka.Razlikuju se u nijansama i dobro rade u grijanju.
Cijena u većini slučajeva prevelika za prosječnog građanina Hrvatske
Druga klasa=Srednja klasa uređaja su 1.LG, 2.Samsung, 3.Tadiran… Oni su sasvim solidni u hlađenju, dosta dorađeni, ali ipak za klasu ispod Japanaca. Mana im je što su kod njih puno češći kvarovi i što puno lošije griju u zimskim mjesecima u odnosu na prvu klasu.
Cijena dostupna prosječnom građaninu pogotovo,ako su akcije u pitanju.
Treća klasa= Niža klasa uređaja su 1. Haier, 2. Midea,3. Quadro...naveo sam ove jer oni jedino nešto u praksi i vrijede.
Cijena vrlo dostupna,ipak lošiji od druge klase uređaja.
Četvrta klasa= Uređaji ala Vivax, Korel, Horma...koje se može kupiti po raznim trgovačkim centrima.
Ništa ne koštaju i ništa ne vrijede.
Bučne jedinice, grijanje otprilike polovicu nazivne snage, krilca ispuha koja škripe i mogu se uvrh glave dignuti do maksimalnog kuta od 45* plastika unutarnje jedinice vrlo loše kvalitete i slično.
Česti kvarovi i na kraju nitko zadovoljan.
P.S. Redni brojevi (1.2.3.4...)su vam ujedno i neka vrsta podjele po kvaliteti unutar određene klase uređaja.
Nadam se da sam pomogao onima koji su u nedoumici, kakav uređaj nabaviti.
"Carpe feminam!"
Pozdrav, i ja sam u dilemi, jer se ne mogu odlučiti što uzeti uzeti Mitchubiski ili Daikin klimu. Znam da su tu negdje po kvaliteti, ali bih ipak molila nekoga tko je malo više upućen da mi da koji koristan savjet. Hvala
Bookmarks