Gledao sam na national geograficu ba tu temu i teleportacija već postoji ne znam točno koliko god.Uspijeli su teleportirati česticu od točke a do točke b i to neke velike razdaljine.Kroz nekoliko godina planira se da se napravi na 100 m.
Gledao sam na national geograficu ba tu temu i teleportacija već postoji ne znam točno koliko god.Uspijeli su teleportirati česticu od točke a do točke b i to neke velike razdaljine.Kroz nekoliko godina planira se da se napravi na 100 m.
Life's a Piece of Shit, When You Look at It."
Da, dolo je do nekih pomaka na tom polju, no do sad su uspijeli napraviti samo kvantnu teleportaciju.
A to je naalost ipak jo jako daleko od Star trek teleportacije.
Valjda će uspjet sa teleportacijom , al koliko bi to onda kostalo?Sigurno bi to izumili za vise od 100 godina.Tehnologija sve vise napreduje i ne bi me cudilo da se izumi teleportacija.Jedini koji bi to znao bio bi Nikola Tesla.![]()
Pokuala je američka mornarica napraviti teleportaciju ali nije uspjelo i sve su zatakali. Bilo je to za vrijeme drugog svjetskog rata.
jesi pametan ljubi te majka
ozbiljno?, sigurno mozes podkrijepiti svoje navode sluzbenom dokumentacijom
inace sredinom 20 stoljeca je 90% svijeta energiju dobivalo iz drva/ugljena uzevsi u obzir cisto hipotetski dovoljno snazan izvor energije koji bi pokrenuo proceduru rastavljanja objekta na njegove najmanje gradivne elemente, i najmanjeg prijenosa ogromne kolicine podataka i energije ,te ga potom reasamblirao , tranzistorska tehnologija nije bila ni u povojima tako da da bi se racun vjerovatno radio rucno . Takav posao bi zaposlio veliku birokraciju poput nae(na nekoliko tisuca godina) , a ne samo nekoliko znanstvenika koji bi MOZDA imali iskutvo rada sa matematickom aparaturom koja bi bila potrebna za takav jedan proracun .
Nadam se da citanjem nisi puno naprezao mozak, ukoliko jesi iskreno mi je ao. Sjedi, odmori...i budi sretan to si takav, ivot je puno ljepi kad njime putuje...u vlastitoj , u kojoj vladaju tvoji zakoni fizike, neopterećen intelektualnim pitanjima i najmanjom dozom kritičkog promiljanja vlastitih redaka.
Rest in peace
murphy (14.11.10)
napravljena je teleportacija 1997 god al ne teleportacija u stilu zvjezdanih staza jer ta teleportacija nije moguca niti ce ikad biti a evo i zasto:
- pod pojmom teleportacija ljudi obicno pomisle na zvjezdane staze ali znanstvenici imaju totalno drugu sliku...po njima teleportacija je stvaranje kopije pojedinog kvantog sustava na nekom drugom mjestu..evo objasnjenje
ana posjeduje foton A i C a Ivan foton B .ana svom prijatelju ivanu zeli poslati foton C ali da se nebi izgubio zeli ga teleportirati....ana vrsi polarizaciju svojih fotona A i C...medjutim Anin foton A i Ivanov foton B su takodje polarizovani.. zato Ivanovom fotonu B nepreostaje nista drugo nego da pokupi polarizaciju aninog fotona c..kada je preuzme on se iz fotona B pretvara u foton C i time je zavrsena polarizacija ..ana zove ivana i javlja mu da je teleportacija uspjesno obavljena
problemi teleportacije:
1)ljudsko tijelo se sastoji od materije..da bi ga se brzinom svjetlosti prebacilo na drugo mjexsto tu materiju bi prvo trebalo pretvorit u zracenje.za to bi bilo potrebno oko bilijun stupnjeva C i energija tisucu puta veca od utrosene energije u povjesti covjecanstva
2) uredjaj za prijenos mora na odredistu ponovo sastaviti zracenje u materiju..da bi to osvario mora imati svojstva svakog atoma(bilijuni) kao i o njihovom polozaju, funkciji itd..za to je potrebno oko 10 na 28 kilobajta.za usporedbu sve knjige ovog svijeta( od prvih pisanih dokumenata pa sve do danas ) sadrze 10 na 12 kilobajta....to jest 10 tisuca bilijardi puta manje nego sto bi bilo potebno za opisivanje jednog covjeka
3) heisenbergovova nacela neodredjenosti..taj zakon kaze da je nemoguce istodobno odrediti polozaj i brzinu subatomske cestice...to znaciu da ako bi ste se tjeli teleportirat npr u zagreb,desilo bi se to da bi vam jedna ruka mogla zavrsit u londonu,glava u iraku itd..to su znali i tvorci zvjezdanih staza pa su izmislili heisenbergov kompezator..naravno nisu objasnili kako radi
taj zakon se moze zaobici uz pomoc einsteinovog nacela kvantnih sustava sto sam vec objasnio sa anom i ivanom..
znaci prenos samog fotona nije napravljen vec je drugi foton preuzeo karakteristike teleportiranog fotona tako da teleportacija kao u zvjezdanim stazama ce ostati samo fantazija
Fizičari su uspjeli da teleportiraju čestice svjetlosti na udaljenost veću od 6oo metara preko rijeke Dunav, u Austriji. Teleportacija na veće udaljenosti je presudan faktor ukoliko se eli ostvariti san o super brzim kvantnim kompjuterima. Istraivači su koristili optičko vlakno provedeno kroz kanalizacionu cijev koja povezuje labaratorije na suprotnim obalama Dunava. Na taj način su stvorili kanal među labaratorijama, koje su nazvali Alice i Bob, te tako omugućili prenos "kvantnih stanja" svjetlosnih čestica između dvije labaratorije. Istraivači su preko optičkog kabla, kroz tunel, uspjeli teleportirati tri jasne fotografije između Alce i Bob-a. Značaj ovog istraivanja je da je sve urađeno u uslovima " stvarnog svijeta".
Ko se posla lača od posla i strada.(Grunf)
cestica svjetlosti je foton i foton je prenosi u optickom vlaknu poput elektriciteta u npr. koaksijalnom,
kvantna stanja se mjenjaju oduzimanjem (ili dodavanjem ) energije i sveprisutan je mehanizam svugdje oko nas, ovdje se sigurno ne radi o teleportaciji
inace samo informativno za tebe, kad vec koristis kodne rijece : alice i bob su kodne rijeci u racunalnoj znanosti (i kriptografiji, obavjestajnoj operativi-u ovom slucaju prakt. fizici) za posiljatelja , primatelja , simbolizira tocku A-alice---> B-bob , za uljeze uobicanjena imena su recimo Trudy od intruder ili Eve, za pasivno prisluskivaca
Rest in peace
Iskreno ja malo pa cesto dozivim teleportaciju !!
Kako?
Postupak je jednostavan dobro jedem malo odspavam i spremim se za grad, zatim se dobro nakrtim alkoholnih preparata i pricekam da dođe do spoja mozga s alkoholom..
I zavrni postupak je taj da je zadnje sjecanje ostalo u gradu a ujutro se nađem u krevetu .... to vam je teleportacija !!
Bookmarks