Results 1 to 19 of 19

Tema: hhd backup

  1. #1
    Miss Piggy Bicko's Avatar
    Član od
    Oct 2007
    Lokacija
    zabreg
    Postova
    3,900
    Zahvala
    265
    774 x hvala u 508 postova

    Normalno hhd backup

    dakle , s ćim napraviti kompletan backup hdd-a na laptopu

    nakon nove instalacije windowsa , drivera , svih programa koje koristim (a to trajeeeeeeeee )

    kako napraviti backup na vanjski hdd da danas sutra najlakše vratim u čisto instalirano stanje ???

  2. #2
    Papa Štumpf Seljober's Avatar
    Član od
    Jul 2007
    Lokacija
    Zagreb, Hr
    Postova
    8,166
    Zahvala
    641
    1,767 x hvala u 1,225 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    Skopiraj cijeli disk, sa nekim disc clone programom. Ja koristim Acronis true image.
    Kod starijih windowsa nema problema, al novije (od 7 na dalje) ćeš ih morat ponovo aktivirati



  3. 2 Seljaka kaže: fala Seljober za ovaj post

    Bicko (06.04.14),puknuti (06.04.14)

  4. #3
    Moderator console's Avatar
    Član od
    Oct 2008
    Lokacija
    Poznata
    Postova
    10,237
    Zahvala
    2,246
    3,338 x hvala u 2,166 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    acronis true image home, r-drive image, paragon suite, active boot disk suite ...
    s titom sam imao buducnost a ovi su mi ukrali i proslost

  5. 2 Seljaka kaže: fala console za ovaj post

    Bicko (06.04.14),puknuti (06.04.14)

  6. #4
    Miss Piggy Bicko's Avatar
    Član od
    Oct 2007
    Lokacija
    zabreg
    Postova
    3,900
    Zahvala
    265
    774 x hvala u 508 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    dakle kod acronisa , spremiti backup na medij ( externi hdd)

    i napraviti bootabilni dvd zlu ne trebalo

    teoretski : kad se windowsi napune smećem (a još rade ) da li je dovoljno (pametno ) pokrenut acronis sa samog lapa ili je
    pametnije sda dvd-a ????? i napravit restore

  7. #5
    Papa Štumpf Seljober's Avatar
    Član od
    Jul 2007
    Lokacija
    Zagreb, Hr
    Postova
    8,166
    Zahvala
    641
    1,767 x hvala u 1,225 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    Acronis koji sam spomenuo je za kloniranje diska, a ne za backup na medij. Kloniranje i backup su dva potpuno različita postupka. Dakle kloniraš nutarnji disk na vanjski, pa kad si gotov, bootaš sa vanjskog i onda provjeriš da li sve radi. Ako radi, spremiš vanjski na sigurno mjesto. Nije bitno koliko su veliki diskovi, Acronis sam podesi (poveća ili smanji) particiju. Ako dođe do havarije ili sl. staviš novi hard unutra i kloniraš vanjski na nutarnji i gotovo. Sa boot dvd-om ćeš se samo nagnjavit, a rezultati su upitni (zavisi koju vrstu havarije doživiš). Backup koristiš samo za podatke (fajlove) koji ti trebaju, a ne windowse, koje je brže i jednostavnije instalirat nove nego delat restore.



  8. #6
    Moderator SavaKovačević's Avatar
    Član od
    Oct 2008
    Lokacija
    paor nomad
    Postova
    9,953
    Zahvala
    1,889
    2,099 x hvala u 1,383 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    ja sam godinama radio taj boot dvd s norton ghost prilično uspješno(pričam o vremenu od prije par godina)...moš spremit i windozere i podatke ,malo skompresira i meni je najvažnije bilo što imam drivere gore pošto nisam imao adsl i nije bilo svuda svega ko sad,ima mogućnost da spremiš na neki hard disk ili dvd,cd...u svakom slučaju mišljenja sam da j enajbolje ovo što je Seljober rekao ..

  9. #7
    Miss Piggy Bicko's Avatar
    Član od
    Oct 2007
    Lokacija
    zabreg
    Postova
    3,900
    Zahvala
    265
    774 x hvala u 508 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    backup svih podataka kaj su mi važni radim odavno , neke važne slike i slično , čak i na dva različita medija
    tog me nije strah


    nego sam si mislil da ima neko jednostavnije riješenje da se ne zajebavam puno kod potpuno čiste instalacije windowsa

    pa dok stavim sve drajvere , pa instaliram sve programe kaj mi trebaju
    pa dok vratim u firefox sve lozinke , favorite , bookmarkse

    pa dok si vratim sve mailove u outlook

    treba mi od 3 do 4 sata , i pet piva

    pa sam si gruntal da bi bilo lijepo kad si sve to složim da to nekam CLONIRAM pa da kad mi zatreba bezbolno vratim

    jel to moguće , ???

  10. #8
    Moderator console's Avatar
    Član od
    Oct 2008
    Lokacija
    Poznata
    Postova
    10,237
    Zahvala
    2,246
    3,338 x hvala u 2,166 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    najprije napravis cd boot verziju acronica i startas s cd-a. naravno, napravis bckup particije na vanjski disk. posto su win 7 dosta veliki to ce potrajat. kad ti kaj zatreba samo vratis ili particiju ili datoteku. mogucnosti su velike. ne snimaj nista na dvd jer nije pouzdano a i previse bi ih potrosio obzirom na mali kapacitet. ukoliko radis s usb 3.0 stvari idu ohoho brze. u svakom slucaju taj bckup spara i vrijeme i zivce oko nove instalacije. vrlo je vazno da povrat radis s istom verzijom acronisa kojom si ga i napravio. ja sam primijetio da verzija od verzije zna fulat. i zapamti da prije vracanja provjeris kaj imas u dokumentima da nije snimljeno inace, s acronisom bckup mozes vratiti na potpuno novi disk i odredit velicinu particije na koju ce sjest. meni puno bolje od kloniranja. vazno je samo znati sto se radi.
    s titom sam imao buducnost a ovi su mi ukrali i proslost

  11. #9
    Moderator SavaKovačević's Avatar
    Član od
    Oct 2008
    Lokacija
    paor nomad
    Postova
    9,953
    Zahvala
    1,889
    2,099 x hvala u 1,383 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    Quote Napisao/la: Bicko Pogledaj Post
    backup svih podataka kaj su mi važni radim odavno , neke važne slike i slično , čak i na dva različita medija
    tog me nije strah


    nego sam si mislil da ima neko jednostavnije riješenje da se ne zajebavam puno kod potpuno čiste instalacije windowsa

    pa dok stavim sve drajvere , pa instaliram sve programe kaj mi trebaju
    pa dok vratim u firefox sve lozinke , favorite , bookmarkse

    pa dok si vratim sve mailove u outlook

    treba mi od 3 do 4 sata , i pet piva

    pa sam si gruntal da bi bilo lijepo kad si sve to složim da to nekam CLONIRAM pa da kad mi zatreba bezbolno vratim

    jel to moguće , ???
    upravo to sam ja radio s norton ghost...znači kad uštelim sve drivere instaliram neke osnovne programe koje uvijek koristim i to..uzmem i napravim s tim i to je to...recimo da g akompresira nekih 20ak do30% smanji...moš spremit na dvd ili više njih (zavisi koliko stvari nakitiš gore) ili jednostavno spremiš na hard...vratiš nazad prilično brzo tj puno brže nego da sve to ponovo radiš ručno...

  12. #10
    Moderator console's Avatar
    Član od
    Oct 2008
    Lokacija
    Poznata
    Postova
    10,237
    Zahvala
    2,246
    3,338 x hvala u 2,166 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    Quote Napisao/la: savakovacevic Pogledaj Post
    upravo to sam ja radio s norton ghost...znači kad uštelim sve drivere instaliram neke osnovne programe koje uvijek koristim i to..uzmem i napravim s tim i to je to...recimo da g akompresira nekih 20ak do30% smanji...moš spremit na dvd ili više njih (zavisi koliko stvari nakitiš gore) ili jednostavno spremiš na hard...vratiš nazad prilično brzo tj puno brže nego da sve to ponovo radiš ručno...
    treba vodit racuna o sistemu koji vracamo, xp je par giga ali win 7 cijeli sistem s programima tezi 30-50 gb.
    s titom sam imao buducnost a ovi su mi ukrali i proslost

  13. #11
    mpix's Avatar
    Član od
    Sep 2013
    Lokacija
    EXIF
    Postova
    1,424
    Zahvala
    391
    1,481 x hvala u 610 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    Quote Napisao/la: savakovacevic Pogledaj Post
    upravo to sam ja radio s norton ghost...znači kad uštelim sve drivere instaliram neke osnovne programe koje uvijek koristim i to..uzmem i napravim s tim i to je to...recimo da g akompresira nekih 20ak do30% smanji...moš spremit na dvd ili više njih (zavisi koliko stvari nakitiš gore) ili jednostavno spremiš na hard...vratiš nazad prilično brzo tj puno brže nego da sve to ponovo radiš ručno...
    To i ja koristim. Jako brzo i ne treba aktivacija poslije za W7. Jedino kad ga krenu updatei....

  14. #12
    Moderator SavaKovačević's Avatar
    Član od
    Oct 2008
    Lokacija
    paor nomad
    Postova
    9,953
    Zahvala
    1,889
    2,099 x hvala u 1,383 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    pa da sve kako si spremio on vrati ,jedino ovo što console kaže treba imat na umu...moram priznat da sam to radio zaista na xp-u češće,a na w7 imam jedan backup od starijeg kompa baš zbog drivera i ostalih gluposti...no sve sam više na linuxu ...

  15. #13
    Miss Piggy Bicko's Avatar
    Član od
    Oct 2007
    Lokacija
    zabreg
    Postova
    3,900
    Zahvala
    265
    774 x hvala u 508 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    Quote Napisao/la: savakovacevic Pogledaj Post
    pa da sve kako si spremio on vrati ,jedino ovo što console kaže treba imat na umu...moram priznat da sam to radio zaista na xp-u češće,a na w7 imam jedan backup od starijeg kompa baš zbog drivera i ostalih gluposti...no sve sam više na linuxu ...

    e baš se i ja spremam u linux vode , imam stari lap pa ču počet eksperimentirat ( kak bi rekel sijedi došla mu pamet v glavu )

  16. #14
    Moderator console's Avatar
    Član od
    Oct 2008
    Lokacija
    Poznata
    Postova
    10,237
    Zahvala
    2,246
    3,338 x hvala u 2,166 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    Quote Napisao/la: Bicko Pogledaj Post
    e baš se i ja spremam u linux vode , imam stari lap pa ču počet eksperimentirat ( kak bi rekel sijedi došla mu pamet v glavu )
    onda reci sijedom i koje godine je laptop i tko je proizvodjac da ti preporuci instalaciju koja ce prepoznat hardware jer svakom novom distribucijom izbacuju staro i samo dodaju novo. ako imas srece naci ces distribuciju vec pripremljenu za tvoj laptop. ako ne, skinut ces sve na kaj naidjes pa sa live cd-om provjerit prije intalacije kolko toga prepozna. trenutno bas gledam, kutija od 100 cd-a je puna do vrha raznog linuxa
    s titom sam imao buducnost a ovi su mi ukrali i proslost

  17. #15
    Miss Piggy Bicko's Avatar
    Član od
    Oct 2007
    Lokacija
    zabreg
    Postova
    3,900
    Zahvala
    265
    774 x hvala u 508 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    nemoj me strašit , ak je tak komplicirano bum odustal

    al me grize crv , zakaj sijedi tolko hvali linuks

    doduše na kaj got me nagovoril da pređem uvijek je bil upravu

  18. #16
    Moderator SavaKovačević's Avatar
    Član od
    Oct 2008
    Lokacija
    paor nomad
    Postova
    9,953
    Zahvala
    1,889
    2,099 x hvala u 1,383 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    ma nije ništ komplicirano...to je bilo nekad davno,a sad samo imaš toliki izbor da ne znaš št ati treba,al seljo će to znat nemaš beda...i ne cvikaj nego ga skini što prije i uživaj s pingvinom

  19. #17
    Papa Štumpf Seljober's Avatar
    Član od
    Jul 2007
    Lokacija
    Zagreb, Hr
    Postova
    8,166
    Zahvala
    641
    1,767 x hvala u 1,225 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    Nije tolko bitna godina, nego vrsta procesora. U svakom slučaju, ako određeni Linux nije kompatibilan s procesorom, sam javi i prekida instalaciju. Ako ti je stari lap spor i skromnih karakteristika, preporučam neku "manju" verziju, recimo Puppy, Linux Mint i sl. Problema oko drivera može bit jedino kod nekih egzotičnih priključaka poput vanjskih USB uređaja, al što se tiče mrežnih kartica ili Wi-Fi ne bi trebalo bit problema.

    Kad sam već spomenuo Linux Mint, bacite malo oko na Mintbox2 komp.



  20. #18
    Miss Piggy Bicko's Avatar
    Član od
    Oct 2007
    Lokacija
    zabreg
    Postova
    3,900
    Zahvala
    265
    774 x hvala u 508 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    acer aspire 5920g

    System specification (may vary depending region):

    Windows Vista Home Premium
    Intel Core 2 Duo mobile processor T7300
    Mobile Intel PM965 Express Chipset
    Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (dual-band quad-mode 802.11a/b/g/Draft-N)
    Bluetooth 2.0+EDR
    2 GB of DDR2 667 MHz memory, upgradeable to 4GB using two soDIMM modules (dual-channel support)
    15.4" WXGA high-brightness (220-nit) Acer CrystalBrite TFT LCD, 1280 x 800 pixel resolution, 8 ms response time
    NVIDIA GeForce 8600M GT with up to 1GB of TurboCache technology (256 MB of dedicated GDDR2 VRAM, up to 768 MB of shared system memory)
    Dolby-certified surround sound system with two built-in stereo speakers and one subwoofer supporting low-frequency effects
    160 GB hard disk drives
    5-in-1 card reader
    DVD Super Multi DL Optical Drive
    Integrated Acer Crystal Eye webcam (0.3 megapixel)
    364 (W) x 270.2 (D) x 30.8/43.7 (H) mm (14.3 x 10.6 x 1.2/1.7 inches) 3.00 kg (6.61 lbs.)
    Included Accessories: Mouse, Travel bag, Power cord, Manual, Starter CD

    manje više to je to

    kaj je najbezbolnije da instaliram

  21. #19
    Moderator console's Avatar
    Član od
    Oct 2008
    Lokacija
    Poznata
    Postova
    10,237
    Zahvala
    2,246
    3,338 x hvala u 2,166 postova

    Normalno Odgovor: hhd backup

    ubuntu 12.04 64bit za sigurno. a onda probas i novu 13 verziju. posto su to sve live cd-i sistem pokrenes sa cd-a pa vidis kako radi i da li je sve prepoznato
    s titom sam imao buducnost a ovi su mi ukrali i proslost

  22. console, hvala na tvom postu od seljaka:

    Bicko (10.04.14)

Bookmarks

Bookmarks

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •